sophos home
Products and Services PRODUCTS & SERVICES

60% van de Nederlandse ouders denken te weten wat hun kinderen online uitspoken. Dit doen zij door wekelijks met hun kinderen te praten, over de schouders van hun kind meekijken en maar liefst de helft checkt WhatsApp-berichten en social media waar zij actief op zijn. Dit komt doordat ouders zich steeds bewuster worden van de gevaren van online gedrag onder jongeren. Daarbij maken ouders zich met name zorgen om wat hun kinderen tegenkomen in tegenstelling tot wat zij daadwerkelijk voor activiteiten uitvoeren. Zij zijn met name bang voor oplichting en cyberpesten. En dit is deels terecht. 26% van de tieners heeft aangegeven dat zij eens of meerdere keren lastig zijn gevallen op internet. Meisjes zijn in dit geval vaker slachtoffer dan jongens. Dit blijkt uit een onderzoek van Safer Internet Centre Nederland.

Ouders kunnen meerdere stappen ondernemen om een veiligere online omgeving voor hun kinderen te realiseren. Uiteraard helpt daar betrokkenheid bij en het zo nu en dan controleren van bepaalde activiteiten. Echter is een degelijke beveiliging voor het thuisnetwerk en de endpoints ook van essentieel belang. Hackers gaan tegenwoordig steeds meer manueel te werk en focussen zich op specifieke targets. Daardoor zijn niet alleen bedrijven meer in gevaar, maar ook de particulieren die gamen, mailen en andere activiteiten online uitvoeren. Door de toegevoegde Artifical Intelligence van Intercept X in Sophos Home Premium is het mogelijk om je te beschermen tegen malware binnen je thuisnetwerk. Daarnaast beschikt het over de “Parental Web Filtering”. Een feature waarmee ouders de content kunnen controleren en bewerken die hun kinderen zien en te zien krijgen in de toekomst. Dit kan zowel voor content, social media pagina’s en blogs. Er is ook een volledig gratis versie beschikbaar welke je voor de meest voor de hand liggende gevaren op PC gebied beschermen. Je kan het uiteraard ook eerst proberen door een trial te volgen. Wij hopen dat dit je zorgen wat verminderd en dat je je kinderen met een veiliger gevoel het internet op durft te sturen.

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *