Products and Services PRODUCTS & SERVICES

Sophos in Leaders-kwadrant van Gartner’s 2018 ‘Magic Quadrant for UTM’

Sophos erkend als ‘Leader’ in Magic Quadrant Reports van 2018 voor ‘Endpoint and Network Security’

 

Sophos is wederom gepositioneerd in het Leaders-kwadrant van Gartner, Inc. ‘Magic Quadrant for Unified Threat Management’. Als één van de drie vendors komt Sophos de benoeming als Leader toe voor de volledigheid van visie en het vermogen tot uitvoering. Sophos is het enige IT-beveiligingsbedrijf dat consistent wordt gepositioneerd als Leader door Gartner in zowel het ‘Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms’ als het ‘Magic Quadrant for Unified Threat Management’ van januari 2018.

 

“Door de introductie van innovatieve technologieën zoals deep learning in de ‘sandbox’ en synchronised security blijft Sophos het veranderende landschap van dreigingen voor”, zegt Dan Schiappa, Senior Vice President en General Manager Products bij Sophos. “We ontwikkelen onze cybersecurityproducten om als een eenheid beter samen te werken. Hierdoor is onze beveiliging net zo gecoördineerd als geavanceerde aanvallen waaronder de ransomware-variant SamSam. Wij zijn van mening dat de voortdurende aanwezigheid van Sophos in het Leader-kwadrant in zowel het Endpoint Protection Platform als de UTM Magic Quadrant onze klanten het vertrouwen geeft dat ze de beste bescherming krijgen alsmede een voorspellende, geïntegreerde oplossing leveren die kan detecteren, analyseren en automatisch kan reageren op zelfs onbekende bedreigingen.”

 

Eén van de belangrijkste voordelen van netwerk en endpoint synchronised security is de mate van zichtbaarheid van het netwerkverkeer. In het recente Sophos-onderzoekThe Dirty Secrets of Network Firewalls‘ hebben IT-managers aangegeven dat ze ongeveer 45 procent van het verkeer op hun netwerk niet kunnen identificeren. Dit kan tot ernstige beveiligingsrisico’s leiden. Door de firewall in staat te stellen informatie rechtstreeks van het eindpunt te ontvangen, kan XG Firewall nu alle toepassingen positief identificeren (zelfs obscure of aangepaste applicaties). In een gemiddeld netwerk kan XG Firewall Sync App Control 100 tot 200 voorheen onbekende apps identificeren, waardoor verborgen risico’s voor netwerkbeveiliging worden ontmaskerd. Sophos is de eerste leverancier die dit niveau van zichtbaarheid met XG Firewall en Sophos Endpoint Protection of Intercept X levert.

 

Sophos’ portfolio van netwerkbeveiliging omvat de next-generation XG Firewall-series en de SG UTM-serie.

 

Een recente review van de Sophos UTM op de Gartner Peer Insights-beoordelingssite: “Sophos-productmogelijkheden voldoen aan onze eisen en hebben het aantal appliances dat verschillende taken uitvoert teruggebracht van vier naar één. Sophos UTM biedt firewall, webfiltering, draadloos AP-management, remote site management, e-mailencryptie en AV/SPAM-bescherming. Het was een relatief eenvoudige implementatie met een hoge beschikbaarheid en fail-over tussen site configuratie. Sophos’ customer support was zeer behulpzaam tijdens de implementatie. Ik ben al meer dan 20 jaar Sophos-klant. Het bedrijf is innovatief en brengt producten op de markt die toonaangevend zijn in het beschermen van de organisatie tegen onder meer virussen, malware en ransomware. Sophos biedt ook de middelen voor een IT-afdeling om met succes de activiteiten van eindgebruikers te beheren en een veilige en productieve werkomgeving te waarborgen.”

 

Een andere klant die onlangs een upgrade ervoer van de SG-serie naar de XG-serie van de next-generation: “We hebben een upgrade van een SG230 naar een XG230 uitgevoerd. Beide zijn zeer geschikt, hoewel de nieuwere XG230 niet zoveel belast wordt als de SG230 in termen van CPU, schijf, gemiddelde belasting en geheugen. De XG-interface is schoner omdat hij gemakkelijker te lezen is. Na een maand ben ik nog aan het verkennen, maar we kunnen alles vinden wat we in het verleden hebben gebruikt. Firmware-updates zijn intuïtiever. Als onderdeel van de gehele suite van Sophos-producten die we gebruiken, hebben we een uitgebreide en up-to-date beveiligingsoplossing. Drie jaar op de SG-serie was een goede ervaring; met de upgrade naar XG blijven we ‘de curve’ voor.”

 

Ga naar www.sophos.com/utm voor meer informatie over Sophos UTM en de next-generation XG Firewall-oplossingen.

 

Een gratis exemplaar van het rapport Gartner Magic Quadrant for Unified Threat Management uit 2018 is beschikbaar via https://secure2.sophos.com/en-us/security -Nieuws-trends / reports / Gartner / magic-kwadrant-utm.aspx.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *