Products and Services PRODUCTS & SERVICES

Sophos introduceert Sophos Mobile 7 Enterprise Management Solution

Sophos heeft op 27 februari Sophos Mobile 7 gelanceerd. Het is de meest recente versie van de Enterprise Mobility Management-oplossing (EMM) met onder meer ‘containerized’ ondersteuning voor Android Enterprise (voorheen ‘Anrdoid for Work’), support voor IT-beheerders om IoT-toestellen te beheren en verbeterde beveiligingsfeatures. Tevens is de oplossing beschikbaar via het cloudgebaseerde Sophos Central managementplatform.

 

  • Beschikbaar via het Sophos Central Management-platform voor eenvoudig en geïntegreerd beheer
  • Biedt ondersteuning voor het beheren van ‘built-in containerization’ Android-features die werk- en privédata gescheiden houden
  • Introduceert beheer voor Internet of Things (IoT)-toestellen die op Android Things en Windows IoT draaien

 

De verbeteringen in Sophos Mobile 7 bevatten onder meer anti-phishing die gebruikers beschermt tegen ‘foute’ links in e-mailberichten en documenten. Ook zijn er verbeteringen in Sophos’ Android-beveiliging en anti-malware maar ook voor Secure Workspace en Secure Email-app. Hier kunnen gebruikers versleutelde en beveiligde Office-documenten en bijlagen openen, bekijken en aanpassen zonder de beveiligde omgeving te verlaten.

 

Sophos Mobile 7 is het meest recente product in het groeiend aantal diensten dat via het Sophos Central Management-platform beschikbaar is. Hieronder vallen ook de next-generation XG Firewall, Sophos Endpoint Security, Sophos Intercept X, Sophos Email Security, Sophos Server Protection, Sophos Encryption en Sophos Phish Treat.

 

“Vandaag de dag is een mobiel apparaat een endpoint, maar voor bedrijven is het nog steeds lastig om, door een gebrek aan integratie met traditionele endpointbescherming, deze binnen een begrijpelijke endpoint beveiligingsstrategie te beheren. Nu is Sophos Mobile naast andere Sophos endpoint-, netwerk- en encryptiebescherming in Sophos Central beschikbaar. Niet alleen worden alle management- en mobiele apparaten gestroomlijnd maar wordt de beveiliging door de hele organisatie heen verbeterd”, zegt Dan Schiappa, general manager en senior vice president van Sophos Endpoint and Network Security Groups. “De introductie van IoT-devicemanagement maakt het voor IT-organisaties mogelijk om IoT-projecten op waarde te schatten en zo de aanvullende resources voor het beheren en beveiligen van deze apparatuur te reduceren. Het ontwikkelingsteam van Sophos wil binnen de industrie vooroplopen door het aanbieden van de eerste stappen voor een geïntegreerde beveiligingsstrategie voor alle apparatuur – zowel mobiel als IoT.”

 

De nieuwe IoT-functionaliteit biedt basis managementfeatures voor organisaties die oplossingen ontwikkelen waarbij Android Things- en Windows 10 IoT-apparatuur worden ingezet. Hieronder vallen managementtaken als beleidsaanvragen, het checken van de online status van een toestel, het bekijken van de batterijstatus of het bevestigen van firmware-updates. Sophos zal een van de eerste securitybedrijven zijn die management- en beveiligingsmogelijkheden voor IoT-projecten biedt, waarbij communicatie- en managementraamwerken worden aangeboden die gebouwd kunnen worden voor industriële en commerciële IoT-oplossingen zoals POS/retail en digitale schoolborden die met elkaar in verbinding staan.

 

Sophos Mobile 7 is nu beschikbaar voor on-site installatie en is vanaf medio maart beschikbaar via de cloudgebaseerde Sophos Central.

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *