Products and Services PRODUCTS & SERVICES

Sophos Day Nederland bracht de volgende stap in IT security

Met de meer dan 100 bezoekers vorig jaar tijdens onze derde Sophos Day, leek het een lastige taak dit aantal bezoekers te overtreffen in 2015. Maar Sophos Nederland had al sinds die derde Sophos Day in 2014 de wind in de rug. Met een groei van 35% had Sophos Nederland zijn beste jaar tot nu toe wat werd afgerond op 30 maart 2015.

 

Die groei is door de hogere heren bij Sophos opgemerkt en wij konden aan de slag om de Sophos Day in 2015 groter te maken. Begin juni gingen we van start met de voorbereidingen. Op het programma niemand minder dan Sophos CEO Kris Hagerman en SVP Endpoint Protection Dan Schiappa. Na de eerste week na opening van de inschrijvingen hadden we al meer dan 100 aanmeldingen waarmee de Sophos Day van 2014 al was overtroffen. Voor zover even een glimps achter de schermen van de organisatie. Fast forward naar 8 oktober 2015. Kris en Dan hadden helaas afgezegd maar in hun plaats kwamen Sophos CMO Matt Fairbanks en VP Product Management John Shaw. Het programma bleef gelukking intact.

DSC_2239 DSC_2211 - Copy DSC_2225

Blue, bigger, better!

Donderdag 8 oktober 2015 zal de boeken ingaan als het voorlopig beste en meest succesvolle event van Sophos Nederland to date. Met ruim 207 bezoekers, 4 sterke keynotes en een prachtige setting in De Fabrique in Maarssen was de Sophos Day bigger, better en blauwer dan ooit tevoren.

Pieter Lacroix, Managing Director Sophos Nederland, begon de dag met een blik in de groei van Sophos Nederland en de huidige trends in het Nederlandse IT security landschap. Matt Fairbanks nam het stokje vervolgens over om de aanwezige bezoekers te vertellen over de missie en visie van Sophos. Daarbij gaf hij alvast een sneak preview van project Galileo. Het project waar Sophos al enkele jaren achter de schermen mee bezig is: de samenkomst van endpoint security en network security. Nu in Beta-fase en in november klaar voor lancering; het moment dat uw firewall en endpoint eindelijk met elkaar gaan praten.

DSC_2322 DSC_2333 DSC_2355

John Shaw ging hier in zijn presentatie wat dieper op in. Hij legde het publiek feilloos uit hoe Sophos de twee pijlers van IT security eindelijk met elkaar laat praten en wat dit betekent voor organisaties wereldwijd. Begin november lanceert Sophos de volgende stap in IT security en zullen de eerste resultaten van Project Galileo – de samenkomst van netwerkbeveiliging en endpoint-beveiliging worden geintroduceerd.

DSC_2369 DSC_2372 DSC_2374

DSC_2377 DSC_2423 DSC_2439

Security tot in de papiercontainer

Na de pauze was de spotlight gericht op Mahdi Abdulrazak, information security officer van Diagnostiek voor U. Mahdi nam de bezoekers terug naar de basis van informatiebeveiliging. Waar krijg je als organisatie mee te maken, waar moet je rekening mee houden, waar moet je op letten? Dat ging voor Mahdi zelfs zo ver dat hij de gebruikersorganisatie bewust wilde maken van de risico’s van datalekken, door in de papiercontainer te duiken en een hele stapel documenten met gevoelige gegevens te vinden. Hij maakte zijn punt daarmee duidelijk, maar bewijst ons daarmee ook dat we er niet alleen voor moeten zorgen dat onze IT infrastructuur goed wordt beveiligd. Ook andere zwakke schakels; zoals het menselijke aspect, moeten aandacht krijgen zodat medewerkers zich te allen tijde bewust zijn van hun acties en het security beleid.

DSC_2484 DSC_2559 DSC_2595

De dag werd afgesloten met een keynote van Sophos Senior Security Advisor, Chester “Chet” Wisniewski. Chet nam het publiek mee in het huidige wereld van online bedreigingen, en liet zien waar we in de nabije toekomst ook mee te maken (kunnen) krijgen.

Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een gezellige druk bezochte netwerkborrel. Daarbij kregen de drie distributeurs; Avnet, Crypsys en Contec, de kans zich te profileren richting alle bezoekers.

DSC_2609

De Sophos Day was fantastisch met dank aan alle collega’s binnen Sophos, alle sprekers, de distributeurs en natuurlijk de klanten en partners die aanwezig waren. Op naar de editie van 2016.

Presentaties Sophos Day Netherlands 2015

Hieronder vindt u de verschillende presentaties gegeven tijdens de Sophos Day:

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *