Gold Solution Partner
Products and Services PRODUCTS & SERVICES

Partner aan het woord: Seven-Winds behaalt Sophos Gold Solution Partner Status

Onlangs behaalde Seven-Winds de Gold Solution Partner Status van Sophos. Daarmee luiden de beide organisaties een nieuw hoofdstuk in voor wat betreft de samenwerking. Hoogste tijd om deze partner zijn verhaal te laten doen over security, de samenwerking met Sophos en hoe zij de toekomst zien. 5 vragen aan Wim Maassen, Sales Manager bij Seven-Winds.

Hoe trots zijn jullie op het behalen van dit certificaat? Kan je toelichten waarom?

Seven-Winds is erg blij met het behalen van de Sophos Gold Solution Partner status. Het maakt duidelijk dat Seven-Winds, net als Sophos, staat voor kwaliteit en vakmanschap. Seven-Winds investeert bijzonder veel in het opbouwen van kennis en kunde om klanten maximaal te kunnen ondersteunen bij hun security vraagstukken en uitdagingen. Het is dan prettig om een partner te hebben die met dezelfde passie bezig is om ondernemingen optimaal te bedienen.

Hoe lang zijn jullie al partner van Sophos? Hoe ervaren jullie de samenwerking tot nu toe?

Wij zijn nu een goed jaar partner van Sophos en zijn erg blij met deze samenwerking. Wij ervaren de samenwerking als bijzonder positief en prettig. Sophos snapt als geen ander waar de markt behoefte aan heeft en springt hier goed op in met innovatieve en eenvoudig te beheren oplossingen.

Wat betekent het behalen van deze titel voor de toekomstige samenwerking met Sophos?

We zien een groeiende vraag vanuit de markt naar security-oplossingen. Met het behalen van deze titel kunnen wij nog beter duidelijk maken dat Seven-Winds over de know-how en ervaring beschikt om hoogwaardige oplossingen aan te bieden. Seven-Winds kan zijn klanten op security-gebied nu volledig ondersteunen, ontzorgen en een nog betere dienstverlening aanbieden. Om deze dienstverlening echter ook in de toekomst op een hoog niveau te houden is een nauwe samenwerking met een professionele partner als Sophos, mede gezien de groeiende complexiteit en vraag naar beveiligingsoplossingen, van eminent belang.

Wat is volgens jullie de voornaamste kracht van Sophos? En wat maakt de match Sophos – Seven-Winds zo krachtig?

Met het wegvallen van Microsoft TMG werd Seven-Winds gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe ‘Firewall’. Na een lange en gedegen zoektocht zijn we toen uitgekomen bij Sophos. Hier vonden we niet alleen de Next Generation Firewall die helemaal voldoet aan de eisen van Seven-Winds, maar ook een Wireless security, Endpoint Protection en Mail security oplossing in 1 device die aansluit bij de behoefte van de markt. Op het moment dat onze klanten zagen hoe makkelijk en snel deze producten waren te implementeren, groeide de vraag naar deze beveiligingsoplossingen meteen. Met Sophos kunnen we op een kwalitatief hoogwaardige manier aan alle beveiligingsvragen voldoen.

Wat zijn volgens/voor jullie de voornaamste uitdagingen voor 2015?

Grootste uitdaging voor 2015 is volgens ons ‘The internet of things’. Er komen ook binnen bedrijven steeds meer apparaten die een verbinding met het internet proberen te maken. We zullen onze klanten goed moeten voorlichten hoe hier mee om te gaan. De volgende uitdaging is, denken wij, mobile data protection. Door de groei van sommige platformen worden ze interessant om ‘aan te vallen’ en gebruik te maken van exploits en rootkits die ongemerkt meekomen bij het installeren van apps.

Over Seven-Winds

In de nog immer zeer dynamische ICT-wereld zijn de ontwikkelingen voor ondernemingen bijna niet te volgen. Cloudoplossingen, security-issues, back-up problematiek, netwerkbeheer, kostenefficiency vraagstukken, etc. etc. Er zijn zoveel verschillende ontwikkelingen binnen het vakgebied dat ondernemingen hierdoor kansen missen, maar ook gevaar lopen. Seven-Winds wil bedrijven behoeden voor dit soort ongewenste situaties. Dit doen we door samen met onze klanten te kijken naar de behoeftes en potentiële probleemsituaties binnen een organisatie. Tevens bekijken we de aanwezige kennis en capaciteit. Op basis van de uitkomsten van deze analyse gaan we vervolgens aan de slag. Dit kan concreet inhouden dat we adviesdiensten leveren, eventueel op basis van detachering van onze experts, tot en met de volledige realisatie van een oplossing inclusief beheer. Onze missie is dan ook klanten te helpen de meerwaarde die technologie voor hun bedrijf kan hebben, te verwezenlijken.

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *