BYOD - zorgen voor complete mobile security
Products and Services PRODUCTS & SERVICES

BYOD: je mobiele werknemers simpel beveiligen – 5 tips

BYOD: je mobiele werknemers simpel beveiligen – 5 tips

Tegen 2015 bereikt de wereldwijde populatie van mobiele werknemers de grens van 1.3 miljard. Dat houdt in dat ruim 37% van de totale werkende wereldbevolking hun werkzaamheden mobiel verrichten, volgens IDC. Benieuwd naar wie deze mensen zijn? Je hoeft maar even rond te kijken op je werkvloer en de kans is groot dat je zelf ook tot deze groep behoort.

De mobiele werkers zijn een ontzettend productief groepje werknemers. Zij zijn diegenen die het vaandel van Bring Your Own Device (BYOD) hooghouden. Deze groep mobiele werkers hanteert niet langer de scheidingslijn tussen werk en privé. Zij controleren hun werkmail op hun persoonlijke smartphone of surfen op het internet via hun bedrijfslaptop wanneer ze op vakantie zijn. Maar gebeurt dit wel veilig?

Beveiligen van mobiele werknemers is lastige taak

Vele IT professionals zullen beamen dat het lastig is om mobiele werknemers van de juiste tools te voorzien en tegelijkertijd veiligheid te garanderen. Hieronder geven wij graag vijf tips waarmee je zelf je mobiele werknemers beveiligt zonder daarmee je IT mensen lastig te vallen.

  1. Kies voor een cloud-based beveiligingsoplossing die overal security software en policy updates biedt.

Wees eerlijk, wanneer maken je werknemers nou gebruik van VPN als ze onderweg zijn? Als je moet rekenen op een VPN verbinding wanneer je beveiligingsupdates stuurt of policies moet vernieuwen, blijf je achterop lopen. 

  1. Maak gebruik van de webfiltering mogelijkheden van security software om kwaadaardige en web-based bedreigingen te blokkeren voordat ze de computer bereiken. Gebruik diezelfde software ook om correct gebruik af te dwingen

Zodra je werknemers op zakelijke reis vertrekken, willen ze natuurlijk de WiFi van het hotel gebruiken om bijvoorbeeld s’avonds de sportuitslagen te controleren op hun werktelefoon of iPad.

Het belangrijkste is ze te allen tijde te beschermen tegen web-based bedreigingen. Gebruik hiervoor de ingebouwde endpoint web protection mogelijkheden van je lokale security agent. Op deze manier voorkom je vertraging en de nood om webverkeer over je VPN verbinding te sturen. 

  1. Selecteer een oplossing die zowel Windows als Mac gebruikers beveiligt met een enkele policy

Kijk eens om je heen op het vliegveld of in de hotellobby tijdens een werkreis en tel eens het aantal Macs. Volgens een recent onderzoek van Sophos, is 10% van de laptops die worden gebruikt op het bedrijfsnetwerk een Macbook.

Schaf daarom altijd een security oplossing aan die zowel werkt op Mac als op Windows. Om de werkdruk bij IT weg te halen, is het belangrijk dat je daarbij een oplossing in huis haalt waarmee je beide systemen beheert met een enkele policy engine. Op die manier hoef je slechts een keer je policy in te stellen en werkt het automatisch op beide systemen. 

  1. Gebruik encryptie op zowel Windows als Mac om je data te beveiligen en compliance te garanderen

We weten allemaal dat encryptie cruciaal is voor mobiele werknemers, maar tot op de dag van vandaag zijn nog ruim 80% van alle bedrijfscomputers (inclusief laptops en mobiele apparaten) niet versleuteld. Vele mobiele werknemers willen juist geen encryptie op hun apparaten uit vrees dat dit een impact heeft op de opstarttijd en snelheid van hun apparaten.

Gebruik daarom altijd een oplossing die werkt op zowel Mac als Windows en die daarbij geen impact heeft op de prestaties van het apparaat (en dus je werknemers).

  1. Kies een oplossing waarmee je inzicht krijgt in alle mobiele apparaten die jouw werknemers gebruiken, inclusief Windows of Mac.

De mobiele werknemer van vandaag gebruikt gemiddeld drie apparaten. Zorg er daarom voor dat je user-centric te werk gaat. Dat houdt in dat je een security oplossing gebruikt waarmee je gemakkelijk per gebruiker achterhaalt welke apparaten hij of zij gebruikt en wat de policies zijn die gelden voor het specifieke apparaat en voor die ene gebruiker.

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *