Products and Services PRODUCTS & SERVICES

Het kerst shoppen is gestart (maar wees op je hoede)!

De aanbiedingen vliegen om onze oren. Tegenwoordig is dat echter niet alleen meer in winkeletalages en op TV, maar juist ook op Instagram, Twitter, via SMS, Whatsapp, per e-mail en uiteraard het world wide web. Terwijl tienduizenden bedrijven om jouw aandacht vechten, liggen cybercriminelen op de loer met phishingmails en/of valse websites. Ze kunnen deze op 1.001 manieren vormgeven: van een nepaanbieding die té goed is om waar te zijn tot het continu hameren op je persoonlijke log-in (“Controleer je bestelling!”, “Verifieer je account!” of “Registreer nu!”).

 

Maar cybercriminelen (‘scammers’) zijn niet alleen in deze tijd van het jaar actief. Ze slapen en stoppen nooit, simpelweg omdat wij nooit stoppen met het uitgeven van geld en altijd op zoek zijn naar koopjes, berichten lezen, bijlagen openen en op links klinken. Kortom: cybercriminelen stoppen nooit met bedriegen en nemen nooit gas terug. En omdat cybercrime 24/7 aanwezig is, is het logisch dat cybersecurity ook elke minuut actief is.

 

Wil je jezelf goed beschermen, volg dan altijd onderstaande tips.

  • Gebruik een webfilter: Webfilters (zoals die van Sophos Home, nu met 30% korting en een gratis versie!) voorkomen dat je sites bezoekt die bekend staan om scams, phishing of het mailen van spam.
  • Gebruik een wachtwoordmanager: Wachtwoordmanagers maken, onthouden en tonen wachtwoorden voor jou en zullen je wachtwoord nooit invoeren op een phishing-sites, ongeacht hoe professioneel deze er vaak uitzien.
  • Lijkt iets te goed om waar te zijn? Dan is dat (vaak) zo: Scams beweren de wildste beloften en gebruiken bekende merken, vrienden en/of familie om ze geloofwaardig te laten overkomen. Wees daarom op je hoede: wanneer iets niet lijkt te kloppen, dan is dat waarschijnlijk ook zo.
  • Controleer regelmatig je bankafschriften: Je kunt helaas nooit helemaal voorkomen dat je een scam-slachtoffer wordt. Maak er daarom een gewoonte van je bankafschriften regelmatig te controleren.

 

Sophos wenst je veilige kerst inkopen toe!

 

 

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *