Sophos XG Firewall zorgt voor doorbraak in netwerkzichtbaarheid met Synchronized App Control

Sophos NewsXG FirewallXG Firewall v16XG Firewall v17

Sophos XG Firewall zorgt voor doorbraak in netwerkzichtbaarheid met Synchronized App Control

  • Eerste firewall die het verkeer van onbekende toepassingen volledig identificeert aan de hand van directe informatie van de endpoint.
  • Eerste tool voor netwerktoepassingen die op maat gemaakte, evasieve en algemene webtoepassingen automatisch identificeert, classificeert en beheert.
  • Nieuwe hardware voor modulaire verbindingsmogelijkheden en maximale inzetbaarheid.

Oosterhout, 24 oktober 2017 – Sophos heeft vandaag de nieuwste versie van zijn next-generation Sophos XG Firewall aangekondigd die een doorbraak creëert in de zichtbaarheid van netwerkverkeer. De XG Firewall maakt gebruik van Synchronized Security om informatie van het endpoint te verkrijgen en onbekende toepassingen op het netwerk te identificeren, te classificeren en te beheren. Dat kunnen toepassingen zijn die geen handtekening hebben, of die gebruikmaken van algemene HTTP- of HTTPS-verbindingen. De Synchronized App Control op de XG Firewall is een primeur op de markt en kan de beveiligingsrisico’s van niet-geïdentificeerd verkeer beperken, aangezien beheerders voortaan precies kunnen zien wat er zich op hun netwerk bevindt.

Rob Ayoub van IDC Security Products: “Deze nieuwste versie van de Sophos XG Firewall zorgt voor een grote verbetering in de zichtbaarheid van netwerktoepassingen, en dan vooral op het vlak van onbekende toepassingen. Het is een innovatieve oplossing voor een probleem waar de hele sector mee kampt en met de tijd is toegenomen.”

Synchronized App Control koppelt een opgespoorde toepassing waar mogelijk aan de gepaste categorie, beheerders kunnen onbekende toepassingen aan categorieën toewijzen en ze op die manier naar wens blokkeren of voorrang geven. Een interactieve toepassingsrapportering biedt bovendien een diepgaand inzicht in de dagelijkse verkeersactiviteit.

“In een recent onderzoek erkenden IT-professionals dat ongeveer zestig procent van het netwerkverkeer onbekend is en de daarmee gepaard gaande veiligheidsrisico’s zijn hun voornaamste zorg”, zegt Dan Schiappa, SVP en general manager van Enduser & Network Security Groups. “Sophos kan dit verkeer identificeren aangezien het endpoint exact weet welke toepassingen worden uitgevoerd en het deze gegevens met de firewall via de Sophos Security Heartbeat™ kan delen. Synchronized App Control heeft een verbeterde zichtbaarheid en maakt het voor de IT-beheerder mogelijk het netwerkverkeer proactief te beheren. Deze nieuwe technologie is een game changer voor de IT-professional die zich niet langer wil neerleggen bij alle leemtes en blinde vlekken die stand alone firewall- en eindpuntoplossingen creëren in hun omgeving.”

De Sophos XG Firewall kan zowel lokaal als vanuit de cloud worden ingezet op alle grote virtualisatieplatformen alsmede via Microsoft Azure Marketplace. Een combinatie van Sophos Endpoint Protection en de next-generation antiransomware Intercept X voorziet de XG Firewall van de noodzakelijke Synchronized Security-gegevens voor dit nieuwe niveau van verkeersidentificatie.

Verder stelt Sophos ook nieuwe XG Series-hardware voor die een modulair connectiviteitssysteem biedt via een groot aantal geïntegreerde verbindings- en FleXi Port-modules. Dankzij het toevoegen van twee failsafe bypass-poortparen op elk 1U-toestel en een optionele bypass FleXi Port-module voor alle 1U- en 2U-modellen van de XG Series, plus optionele Power over Ethernet-modules (PoE), kan Synchronized Security snel in elke omgeving worden ingezet.

“Onze klanten waarderen het gestroomlijnde beheer en de vereenvoudigde gebruikersinterface van de XG Firewall. Door de flexibele inzetbaarheid is het eenvoudig om de veiligheid te verbeteren zonder de huidige infrastructuur te vervangen”, stelt Dan Russell, CIO bij Pine Cove Consulting, een gecertificeerd Sophos Partner. “De XG Firewall kan inline of in ‘ontdekkingsmodus’ met een bestaande firewall worden geïnstalleerd. Bovendien kan Sophos Intercept X op het endpoint worden geïnstalleerd naast de al bestaande endpointbeveiliging, waarmee een next-generation bedreigingsbeveiliging aan een traditionele omgeving wordt toegevoegd. Dit nieuwe niveau van zichtbaarheid houdt in dat we niet langer hoeven te wachten tot de handtekening van een toepassing beschikbaar is om het werkelijke netwerkverkeer door de firewall te zien lopen. Elke netwerktoepassing wordt zichtbaar en alle toepassingen kunnen worden opgedeeld in categorieën, wat een enorme hulp is voor onze klanten en onszelf.”

Sophos wordt ‘toonaangevend’ genoemd in het rapport van Gartner, Inc. van 20 juni 2017, Magic Quadrant for Unified Threat Management (SMB Multifunction Firewalls), en als ‘visionair’ omschreven in het rapport van Gartner, Inc. van 10 juli 2017, Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls. In juni van dit jaar beschouwde NSS Labs de Sophos XG Firewall als een van de best presterende firewalls in zijn Next Generation Firewall Group Test Report(1). De XG Firewall werd ‘aanbevolen’ als een van de top drie producten voor een efficiënte beveiliging.

Prijsinformatie is te verkrijgen bij erkende Sophos-partners over de hele wereld.

Ga naar https://www.sophos.com/en-us/products/next-gen-firewall.aspx voor meer informatie over de next-generation firewalloplossingen van Sophos.

Connect with Sophos
Twitter
LinkedIn
Facebook
Google+
Spiceworks
YouTube
Sophos Blog
Naked Security News

Over Sophos
Meer dan 100 miljoen gebruikers in 150 landen rekenen op Sophos voor de beste bescherming tegen complexe bedreigingen en dataverlies. Sophos levert security- en databeschermingsoplossingen die eenvoudig in te zetten, te beheren en te gebruiken zijn. Zo biedt Sophos prijswinnende oplossingen aan voor endpoint security, web security, e-mail security, network security, mobile security en encryptie. Deze worden ondersteund door Sophos Labs, een wereldwijd netwerk van threat intelligence centra. Het hoofdkwartier van Sophos bevindt zich in Oxford (UK) en in Boston (VS). Meer informatie over Sophos op: www.sophos.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.