Products and Services PRODUCTS & SERVICES

Atos bundelt krachten met Sophos via UTM dienst en platinum partnership

IT-consultant en -systeemontwikkelaar ontwikkelde zich binnen twee jaar tot Sophos-reseller en Platinum Solution Partner

 
Een kleine twee jaar geleden selecteerde Atos Sophos als vervanger voor de Microsoft TMG installed base. Inmiddels doet het bedrijf meer met Sophos UTM dan enkel het vervangen van de TMG’s. Het is nu verder ontwikkeld tot een op zich staande UTM-dienst waar de Sophos UTM als het hart van die dienst draait. Frenny Bijsterbosch, Head BDS Cybersecurity BeNeLux & The Nordics  bij Atos: “Daarmee krijgt Sophos een bescheiden maar prominente plaats in het Atos- portfolio.”

Bijsterbosch ervaart een sterke groei van Sophos’ installed base in Nederland. Dit alles werd onlangs cijfermatig nog bevestigd door een rapport van Computer Profile. “Het is mooi om bij Sophos erkend te worden als Platinum Partner. Met name de voordelen die het biedt met de status die je binnen de organisatie hebt, zijn voor ons van belang. We hopen hiermee nog nauwer te kunnen samenwerken en meer betrokken te zijn bij de productontwikkeling”, aldus Bijsterbosch.

 

Multinationale win-win

Volgens Bijsterbosch zit de voornaamste kracht van Sophos in de veelzijdigheid van de producten die breed inzetbaar zijn en een goede prijs-kwaliteitverhouding kennen. Daarnaast verloopt de onderlinge samenwerking goed. “Die wordt ook versterkt door de goede samenwerking die wij hebben met Arjan Boll, onze accountmanager bij Sophos,” vertelt Bijsterbosch.

 

“Ook de visie van beide partijen sluiten naadloos op elkaar aan”, zegt Pieter Lacroix, managing director Sophos Nederland. “Bij Sophos streven wij ernaar simpele en complete securityoplossingen te leveren aan het Nederlandse bedrijfsleven en de partners die hen ontzorgen. Met de promotie van Atos tot vierde Platinum Solution Partner in Nederland hebben wij een partner waarmee we in Nederland grote sprongen kunnen maken.”

Bijsterbosch ziet die groei in Nederland zich al manifesteren. “De grootste uitdaging zien wij dan niet zozeer in Nederland, maar in het doortrekken van de UTM-dienst naar de globale markt binnen Atos. Daarnaast zien wij op securityvlak een sterk groeiend aantal aanvallen waarvan de snelheid en complexiteit sterk toeneemt. Om deze het hoofd te kunnen bieden, is er een combinatie nodig van ‘sensors’ en ‘actors’ die door automatisering aan elkaar zijn gekoppeld. Deze automatisering dient aangestuurd te worden door machine learning van het verleden en dient zich constant aan te passen aan snel wisselende en nieuwe omstandigheden. En laat dat nu net een feature zijn die Sophos met de overname van Invincea in huis heeft gehaald.”

 

Over Atos

Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten IT-services in vier domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport. Meer informatie over Atos  op: nl.atos.net

Read Similar Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *